Indret badeværelset med de rigtige lamper - 3 gode råd

Du kan ikke have et hjem uden også at have den rette belysning. Det er nemlig belysningen, der gør det muligt for dig at se noget, når mørket falder på. Men faktisk kan den rette belysning meget mere end det. Den kan nemlig også være med til at sætte den stemning, som du ønsker at skabe i et rum. Nogle rum har brug for en stærk belysning, hvorimod andre tager sig bedre ud med et mere svageligt lys.

Derudover kommer selv belysningen i mange forskellige varianter. Derfor kan det også være lidt af en jungle at finde de rette lamper til et specifikt rum. Hvis du gerne vil vide, hvordan du finder de rette lamper til dit badeværelse, kan du derfor med fordel læse videre.

Råd nummer 1: Find lamper, der passer til stilen på dit badeværelse

Når du skal finde lamper til dit badeværelse, er det først og fremmest vigtigt, at lamperne passer til stilen på badeværelset. Derfor bør du først og fremmest kigge på, hvilken stil dit badeværelse er fremført i.

Nogle badeværelser har for eksempel et minimalistisk udtryk. I så fald bør du finde minimalistiske lamper, der passer til netop dette udtryk. Andre badeværelser har måske et high tech design eller et helt tredje slags udtryk. I så fald er det også vigtigt, at du finder nogle lamper, der harmonerer med denne stilart.

Derudover bør du huske, at de fleste badeværelseslamper sidder i loftet eller tæt herpå. Det skyldes, at vand er strømledende, og du derfor skal undgå, at dine lamper kan røre vandet. Derfor er det denne slags lamper, som du bør kigge efter.

Råd nummer 2: Find lamper i den rette farve

Det er dog ikke kun stilarten på badeværelset og lamperne, der skal harmonere. Det skal farverne naturligvis også. Derfor er det også vigtigt, at du finder lamper, der er i samme farve som dit badeværelse, eller som passer til farven på badeværelset.

Du kan nemlig sagtens mixe og matche farver. I dag har mange mennesker et badeværelse, der primært er hvidt. Her kan nogle lamper i en særlig farve virkelig give et flot og anderledes twist på badeværelset. Det kommer igen an på badeværelsets design, ligesom det også afhænger af din personlige smage.

Råd nummer 3: Overvej placeringen af lamperne

Som du nok allerede ved, er strøm og vand ikke en god blanding. Det skyldes, at vand er strømledende. Derfor skal du også overveje ekstra grundigt, hvor du gerne vil placere dine lamper på badeværelset. Det er nemlig vigtigt, at lamperne bliver placeret et forsvarligt sted, så de ikke kan føre strøm ud i dit badevand.

Derfor er der nogle specifikke steder, hvor du bør placere dine lamper på badeværelset. Det betyder derfor også, at nogle typer lamper er udelukket på badeværelset. Det gælder eksempelvis bordlamper og lignede varianter, der kan risikere at vælte ned i vandet og give dig elektrisk stød.

Overvej at lade en elektriker sætte dine badeværelseslamper op

Da strøm og el netop er en potentiel farlig kombination, bør du også overveje at overlade monteringen af dine lamper til en autoriseret elektriker.

Et badeværelse bliver nemlig klassificeret som et såkaldt vådrum. Det betyder derfor også, at der gælder bestemt regler for, hvordan lamperne – og øvrigt elektricitet – skal monteres eller installeres.

Hvis du ikke selv kender til disse regler, kan de være lidt kompliceret at forstå. Derfor er der mange mennesker, der vælger at blive helt fri for den hovedpine ved at kontakte en elektriker. Elektrikeren har nemlig stor erfaring med installering og montering af lamper i alle slags rum. Derfor kan vedkommende også let montere dine badeværelseslamper, så de er forsvarlige.

Menu
Top