Udgivet i Til Dig Og Din Bolig

Pas godt på dine tænder - her er 5 ting du bør have i dit toiletskab

Af Toiletskab.dk

Dine tænder skal være sunde og stærke og holde hele livet. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på dem. I dag findes der et stort udvalg af produkter på markedet, som hjælper dig med at opretholde en sund mundhygiejne. Her er 5 af de vigtigste ting, du bør have stående i dit toiletskab.

En god, blød tandbørste

Du har højst sandsynligt allerede en tandbørste stående i toiletskabet på badeværelset, og det er godt, for tandbørstningen er det mest essentielle element i en god mundhygiejne. 

En grundig tandbørstning to gange om dagen er med til at holde dit tandsæt sundt. Sørg for at børste tænderne i mindst to minutter. Så sikrer du, at alle madrester og plak fjernes.

Hvis du netop har spist eller drukket noget syrligt, bør du dog vente lidt med tandbørstningen. Det kan slide på emaljen, og dine tænder danner ikke ny emalje, så husk at være forsigtig.

En god tandbørste er vigtigt, og mange tandlæger anbefaler, at du anvender en blød børste. Du kan med fordel bruge en el-tandbørste, da den er mere grundig end en almindelig manuel børste. 

Ved smerter omkring visdomstænderne eller hævelse i tandkødet kan du supplere tandbørstningen med mundskyl indeholdende klorhexidin. Det dæmper smerten.

Sørg for at udskifte din tandbørste regelmæssigt, minimum hver tredje måned.

Tandpasta

Vi børster som udgangspunkt tænder for at forebygge og behandle karies, og fluor i tandpastaen er et af de bedste midler i forebyggelsen af huller i tænderne, fordi det forstærker tandemaljen.

Fluor modvirker den syre, der bliver dannet i plakken og angriber emaljen, når vi spiser og drikker. Derfor bør fluor altid være til stede i mundhulen, så det kan bekæmpe syren, hver gang vi har indtaget mad og drikkevarer.

Børn skal du dog være påpasselig med fluor i større mængder, da synkning af tandpastaen faktisk kan ende med at forstyrre emaljedannelsen og give skader på tandemaljen i de tænder, børnene udvikler i de første 8 leveår.

Solotandbørste

Nogle områder i munden kan være svære at give en optimal behandling med en almindelig tandbørste. Derfor bør du også have en effektiv solotandbørste stående i toiletskabet. 

Det lille børstehoved og den lange, vinklede hals gør disse børster særligt velegnet til blid rengøring og massage af tandkødet samt pleje af tandkødsranden, til tandfrembrud, store mellemrum og de bagerste kindtænder. Ved daglig brug forebygger du ligeledes huller i tænderne.

Har du bøjle, er en solotandbørste også perfekt til at rense den.

Tandtråd

Din tandlæge har sikkert ofte spurgt dig, om du husker at bruge tandtråd. Regelmæssig brug af tandtråd er nemlig super vigtigt for din mundhygiejne. 

Alligevel glemmer mange tandtråden i hverdagen, og det er skidt, for tandtråden kan nemlig nå ind til og rengøre området mellem dine tænder, hvilket en tandbørste har meget svært ved. Det er typisk i disse mellemrum, at bakterier hober sig op, hvilket kan føre til huller og forskellige tandsygdomme.

Sørg derfor for at bruge tandtråd efter tandbørstningen mindst to gange om ugen.

Tungeskraber

Du må endelig heller ikke glemme at rengøre din tunge. I mange lande er dette en helt naturlig del af mundplejerutinen, men det har det ikke været i Danmark. Det er altså en helt ny vane, du skal have tillagt dig.

Du kan sagtens bruge din tandbørste til at børste tungen med, men en såkaldt tungeskraber er specielt designet til at fjerne bakterier på tungen.

Bruger du en tungeskraber hver dag, vil du væsentligt reducere mængden af din munds skadelige bakterier. Når du forsigtigt skraber de farvede belægninger af, får du en sund, rød tunge og en frisk ånde.

Sørg for at skrabe så langt tilbage på tungen, du kan. Det kan godt være lidt ubehageligt de første gange, men jo oftere du gør det, jo nemmere kan du få hele tungeryggen med og således opnå en optimal mundhygiejne.

Find det du mangler på toiletskab.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 755 produkter fra mere end 12 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.146 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:52:11.

4
Produkttyper
755
Produkter
5
Brands
12
Forhandlere
1.146
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.